Wat is basing en wat verstaat men onder slicing

Basing

Wat is nu het verschil tussen basing en slicing. Ik heb de fout in het begin zelf ook gemaakt, vandaar dat ik er even snel een artikeltje aan wijd. Slicing is het verdelen van je Photoshop ontwerp in gif-jes, jpg-tjes en png-tjes zodat deze gebruikt kunnen worden om een webpagina op te stellen. Dit is dus de stap die je doet voordat je uberhaupt aan de basing begint. Basen / basing is dus het opzetten van een correct ogebouwd xHTML document met behulp van de afbeeldingen die gesliced zijn. Je begint dus bijvoorbeeld met het volgende ontwerp:

Basing

Als uiteindelijk product krijg je een simpele, semantisch correcte xHTML pagina waarmee de opdrachtgever verder kan werken aan z’n uiteindelijke website. Mijn laatste basing opdracht: F1news.nl

Trefwoord:         

Gerelateerde berichten:
 • Nieuwe website Jonge Juristen
 • E-commerce in Duitsland - Kleve, 12 maart 2012
 • Hyves en Affiliate marketing, een goede combinatie?
 • W3C accepteert HTML 5 standaard
 • Bobbink SEO Tips – Een serie artikelen over zoekmachine optimalisatie


 • 4 reacties op “Wat is basing en wat verstaat men onder slicing”

  1. Klaas Koopman Zegt:

   Hmm Jan Willem, ben het hier niet helemaal met je eens.

   Slicing is inderdaad het pakken van de plaatjes die je wilt gebruiken in je design.

   Echter is basing een woord dat verzonnen is door Sitedeals.nl om er wat extra geld uit te slaan.

   Want eigenlijk wordt hiermee bedoeld het creëren van de html pagina’s. Zelf boycot ik het woord basing dan ook, omdat het later is bedacht, om er alleen maar geld aan te verdienen.

   Hiervoor werd bij slicing ook bedoeld het omzetten van je design naar html css. Je kunt ook immers via photoshop je plaatjes slicen en dan “save for web” en dan krijg je een html/css pagina met je plaatjes erin.

   Oh en ps, typfoutje bij “correct ogebouwd xHTML”.

  2. Pascal Zegt:

   @ Klaas

   Mee eens.

  3. T. Zegt:

   @Klaas: Het slicen via photoshop is niet echt optimaal, het zal nooit xHTML valid zijn, niet rekbaar etc.

  4. Webdesign Zegt:

   T.

   Hetgeen jij zegt klopt totaal niet, je moet dan ook niet de originele slice tool van PhotoShop gebruiken. xHTML en CSS staan totaal los van het formaat van de afbeeldingen, dit heeft dan ook helemaal niets te maken met wel of niet xHTML valid. xHTML is coderen van de paginas.

   Dat afbeeldingen niet rekbaar (groter) gemaakt kunnen worden, klopt ook niet, echter dit kan wel, maar de kwaliteit gaat enorm achteruit. Dit heeft overigens ook niks met slicen te maken maar dat het bestand opgebouwd is uit pixels in plaats van vectoren (zoals je kunt maken met Illustrator). Wellicht moet je je cursus webdesign eens opnieuw doen.

   Ik ben het overigens wel met Klaas eens en niet met de schrijver van dit artikel. Stop toch eens met onzin verkondigen.

  Laat een reactie achter

  Berichten RSS