Ruim twee miljoen Nederlanders internetten op mobieltje

Nieuws

Mobiel internet is snel populair aan het worden. Volgens een onderzoek van Ruigrok Netpanel maken meer dan twee miljoen mensen gebruik van mobiel internet. Dat is fors meer dan in eerdere onderzoeken.Mobiel internetOngeveer 16 procent van de mobiele bellers maakt gebruik van mobiel internet, concludeert Ruigrok Netpanel op basis van eigen onderzoek onder 512 respondenten. Als de groep respondenten representatief is voor de Nederlandse bevolking, zou dat betekenen dat ongeveer 2,25 miljoen mensen gebruik maken van internet op de mobiele telefoon. Onderzoeksbureau Multiscope schatte het aantal gebruikers enkele maanden geleden nog op 1,6 miljoen mensen.

Sanne Kempers van Ruigrok denkt dat mobiel internet alleen nog maar populairder gaat worden. “Nu gebruiken meer dan twee miljoen mensen mobiel internet. Dat is al heel veel, maar dat zal de komende jaren nog verder toenemen.” Overigens had Kempers gedacht dat er al meer gebruikers waren. “Als je ziet welke nadruk providers en telefoonfabrikanten erop leggen, zou je haast denken dat vrijwel iedereen internet op zijn mobiel gebruikt. Dat is dus niet zo.”

De mogelijkheid om foto’s te nemen is naast het bellen en sms’en de meestgebruikte functie van mobiele telefoons. Ongeveer driekwart van de mensen die weten dat er een camera op zijn of haar telefoon zit, gebruikt die camera ook. Daarnaast worden de alarmfunctie en bluetooth het vaakst gebruikt. Tien procent van de respondenten zegt te weten dat hun telefoon een navigatiefunctie heeft, en tweederde daarvan gebruikt die functie ook.

Via Tweakers; Arnoud Wokke

Is uw website ook beschikbaar voor de mobiele telefoon?

Zoniet, neem dan contact met mij op. Ik verzorg voor u de snelste en de meest makkelijke oplossing zodat ook de twee miljoen mobiele internetters uw website goed kunnen bekijken.

Trefwoord:         

Gerelateerde berichten:
 • Volgende mijlpaal Bobbink SEO mbt Valid (x)HTML
 • Nog wat feitjes over de Bobbink SEO weblog
 • Onderzoek: zoekmachinemarketing bestedingen verdubbelen, pakt 59% aandeel online marketing
 • 11 Internet lanceert internationale webwinkel Geckocovers.com
 • Nijmeegse Vierdaagse - Twee kamers te huur - 5 minuten vanaf de Wedren


 • 2 reacties op “Ruim twee miljoen Nederlanders internetten op mobieltje”

  1. Edwin Zegt:

   Zozo, das best veel! Goed om te weten en goed om rekening mee te houden…

  2. Damian Zegt:

   Had niet verwacht dat dat er zoveel zouden zijn.. Ik ben er binnenkort ook een aangezien volgende week mijn SE xperia binnenkomt met mobiel internet ;).

  Laat een reactie achter

  Berichten RSS