Van Google Adsense naar Affiliate marketing

Nieuws

Vandaag is een artikel over een van mijn sites (Vergelijk mobiele telefoons) gepubliceerd op Frankwatching.com. Dit na aanleiding van de gewonnen prijs bij het affiliate marketing netwerk M4N. Als beste nieuwkomer van februari heeft M4N besloten om een artikel te publiceren over hoe webmasters de verschuiving van Google Adsense naar Affliate Marketing ervaren en hoe een webmaster zoals ik daar tegen aan kijk. Het voordeel voor adverteerders is heel simpel. Men betaald de webmaster pas op het moment dat een consument daadwerkelijk een product aangeschaft heeft. Een adverteerder maakt het dus weinig uit of deze bezoekers van een simpele “copy & paste” weblog afkomen of dat deze via een grote nieuwssite afkomen. Zolang de bezoekers maar converteren.

Aan de reacties op het artikel is te zien dat niet iedereen het eens is met mijn werkwijze om via Affliate Marketing wat bij te verdienen. De mooiste opmerking is nog wel:  ”Misschien zouden andere telecom vergelijkers ook wel Wordpress moeten installeren :D”. De auteur slaat de spijker op z’n kop.

Wil je tegenwoordig goed scoren in de Google rankings, dan zul je verse content aan moeten bieden. De trend is dan ook dat bedrijven steeds vaker een corporate blog opzetten om zodoende de spiders van zoekmachines vaker naar hun site te laten terug keren. Even terug naar de telecom vergelijkings sector. Telecomvergelijker.nl heeft bijvoorbeeld een forum. Ideale situatie. De user-generated content zorgt ervoor dat de zoekmachines de site goed in de gaten blijven houden.

Trefwoord:         

Gerelateerde berichten:
 • Voortgang mbt het ranken op “SEO” en “Affiliate Marketing”
 • TradeGetter, de nieuwe affiliate marketing partij
 • Hyves en Affiliate marketing, een goede combinatie?
 • Onderzoek: zoekmachinemarketing bestedingen verdubbelen, pakt 59% aandeel online marketing
 • Bobbink SEO weblog weer terug


 • 4 reacties op “Van Google Adsense naar Affiliate marketing”

  1. Tim Sanders Zegt:

   Een forum toevoegen of een blog toevoegen op je website is idd een goede stap om de bots je site interessant te laten vinden.

   Echter is gevaar van een forum wel dat veel mensen er niet naar omkijken, het is leuker als je forum ook nog eens loopt toch!

  2. Sint Zegt:

   Leuk dat het je zo goed gaat.

   Ik denk dat je conclusie dat adverteerders minder kritisch zijn als er per sale wordt afgerekend in plaats van per klik wel aardig klopt. De kwaliteit van de inkomende traffic is immers minder belangrijk. Maar toch dienen je sites vooral jou, met al het geld dat Google en andere zoekmachines in ontwikkeling hebben gestoken zouden ze niet nodig moeten zijn om mensen te helpen te vinden wat ze zochten ;-)

   Forums zijn inderdaad waardeloos als er geen actieve discussies plaatsvinden. Een forum met 6 leden en 22 posts, dan straalt dat eerder negatief af op je site.

  3. Jan-Willem Bobbink Zegt:

   Sint, klopt helemaal. Het zou niet nodig moeten zijn. Maar dat is toch juist ons vak als zoekmachine optimaliseerders? Het is juist een uitdaging om een site die relatief slechte content heeft, bovenaan te krijgen? (Zonder spam methodes)

   Het probleem van een leeg forum kan je zelf heel makkelijk oplossen door zelf +/- 30 accounts aan te maken en je eigen forum wat op gang te helpen…

  4. Affiliate Marketing Zegt:

   Ook ik ben me meer en meer bezig gaan houden met affiliate marketing. Laat ons weten hoe het bij jou gaat en of je er al meer uithaalt dan toen met de google ad’s!

  Laat een reactie achter

  Berichten RSS