Voortgang mbt het ranken op “SEO” en “Affiliate Marketing”

Nieuws

Zoals al aangegeven in één van m’n vorige posts (Zoekterm SEO weblog) wil ik de komende tijd mijn posities op de zoekterm ‘SEO’. Toen ik me dat voornam, waren de posities in Google.com en Google.nl respectievelijk 187ste en 78ste. Op het moment van schrijven zijn de resultaten positief ten opzichte van 9 maart. Ik scoor nu een 72ste en 21ste plek. Mooie progressie te noemen. Ik wil eerst zien dat ik de top 15 binnen kruip. Vanaf dat moment zal er waarschijnlijk wel iets meer aandacht aan besteed moeten worden om door te stoten naar een top 5 positie. De concurrentie is groot en bezit ook veel kennis.

Daarnaast heb ik mij nog een ander doel voorgenomen, een top 5 plek op de zoekterm “affiliate marketing”. Dit is net zoals SEO een veelgebruikte zoekterm met veel potentiele bezoekers. Op het moment dat ik ga scoren op affiliate marketing is het makkelijk geld verdienen door de bezoekers door te verwijzen naar de verschillende affiliate partijen. Ik sta op dit moment, na slechts één post over Affilate Marketing ben ik op plekje 13 te vinden. Daarbij moet ik wel vertellen dat dit slecht op een totaal is van 54.900 resultaten. Een kleine maar redelijk competatieve niche.

Trefwoord:                         

Gerelateerde berichten:
 • TradeGetter, de nieuwe affiliate marketing partij
 • Van Google Adsense naar Affiliate marketing
 • Hyves en Affiliate marketing, een goede combinatie?
 • Onderzoek: zoekmachinemarketing bestedingen verdubbelen, pakt 59% aandeel online marketing
 • Bobbink SEO weblog op 1 met query “SEO weblog”


 • 4 reacties op “Voortgang mbt het ranken op “SEO” en “Affiliate Marketing””

  1. Edwin Zegt:

   Interessant, maar misschien nog veel en veel interessanter door te vertellen welke stappen je onderneemt om je doelen te behalen? Dan kan iedereen er wat van leren :)

  2. Bobbink Zegt:

   Beste Edwin,

   Nja ik ga natuurlijk niks verklappen. Maar ik denk dat bij iedereen wel een lampje gaat branden als ik over Linkbuilding begin! Ik denk dat ik de onpage optimalisatie ook ga aanpakken, er zal binnenkort ook een eigen theme met seo package komen. Als je onpage optimalisatie goed is, dan word het tijd voor links verzamelen…

   JW

   ps. Inmiddels 55ste en 20ste…

  3. Navin Zegt:

   Reacties plaatsen bij andere blogs met “SEO weblog” als naam? :P

  4. Klaas Koopman Zegt:

   Hey Jan Willem,

   Misschien is het leuk om eens een gesprek aan te gaan m.b.t. affiliate marketing en seo.

   Zoals je weet ben ik zelf actief op deze twee gebieden en zie nu dat ook jij dit bent.

   Aangezien je geen contact formulier op je site hebt bij deze, zou je eens contact willen opnemen?

  Laat een reactie achter

  Berichten RSS