Olympische Spelen: dat mag helemaal niet!

Projecten

Huh? Wat mag niet aan de Olympische Spelen? Op diverse woorden omtrent “Olympisch” en “Beijing 2008” zit merkrecht. Dit heb ik afgelopen week, helaas, moeten merken. Afgelopen woensdag kreeg ik een telefoontje en een e-mail van een van de advocaten in dienst van de NOC-NSF.

Of ik zat te wachten om een schadevergoeding te gaan betalen. En wel voor mijn blog: Olympische Spelen 2008. Deze domeinnaam heb ik inmiddels bijna 8 maanden in bezit en men kwam er nu achter dat ik eigenlijk fout bezig was. Helaas voor mij, met 250 bezoekers per dag vond ik het wel leuk om te doen. En die 400 was absoluut niet de grens. De website rankt erg goed op Olympische Spelen 2008 en aanverwante termen.

Dit zal de komende weken wel gaan afzwakken. Ik heb op de hele website alle woorden en combinaties van “Olympisch” moeten weg halen. Gelukkig laten ze me mijn domeinnaam houden. Ik ben nog wat aan het brainstormen onder welke naam ik de website voort zal zetten. Op dit moment rank ik nog op een 2de plek op mn belangrijkste keyword maar hoelang dat voort zal duren durf ik absoluut niet te zeggen.

Misschien iemand interesse om voor een leuk prijsje de website te kopen?

Trefwoord:         

Gerelateerde berichten:
 • Welke domeinnaam is beter? Olympische Spelen 2008
 • Google’s Sandbox, bestaat die toch?
 • Geen goedkope vliegtickets, maar de goedkoopste vliegtickets!
 • SEO Case Graancirkel Melden
 • Onpage Zoekmachine Optimalisatie voor (Wordpress) weblogs: haal het beste uit uw artikelen!


 • 6 reacties op “Olympische Spelen: dat mag helemaal niet!”

  1. SEO Blog & Zoekmachine Optimalisatie » Blog Archive » Eerst Sonja Bakker, nu Olympische Spelen 2008? Zegt:

   […] Voor het complete artikel: Olympische Spelen: dat mag helemaal niet! […]

  2. Sint Zegt:

   Hoe zit dit nu precies dan? Ik zie dat je het nog wel in je artikelen gebruikt. Het lijkt me logisch dat je het niet mag gebruiken als naam voor je site, maar wel in een redactionele context. Klopt dit met wat men je heeft verteld?

  3. Jan-Willem Bobbink Zegt:

   Klopt. In de artikelen zelf is het natuurlijk geen probleem. Dit kan men gewoon zien als een stukje promotie voor de Olympische Spelen. Het hele idee achter het merkrecht op woorden zoals “Olympisch” is het feit dat het sportevenement gefinancierd word door het verkopen van licenties om deze woorden te mogen gebruiken. Helaas gaat dit om miljoenen euro’s. Net iets teveel voor mijn weblog…

   Wat wel grappig is, is dat men geen enkel woord gerept heeft over de domeinnaam. Ik zelf dacht dat ik die kon inleveren of meteen kon laten stop zetten.

   Ander leuk feitje is dat ik af en toe nog steeds nummer een sta op de zoekterm ‘Olympische Spelen 2008′! Valt me niet tegen.

  4. Navin Poeran Zegt:

   Nummer 1? Echt? Dat is echt nice :-)

  5. Bobbink Zegt:

   Ja en inmiddels nog slechts 11de als ik me niet vergis… :(

  6. Howdy Zegt:

   That’s not just logic. That’s really sneslbie.

  Laat een reactie achter

  Berichten RSS