Amerikaans SEO bedrijf gestraft met $100.000!

SEO Tips

Ik kwam vandaag op seroundtable.com een nieuwsartikel tegen met betrekking tot een aangeklaagd SEO bedrijf. De Washington State heeft “Internet Advancement” aangeklaagd voor het misleiden van klanten. Aanbetalingen van meer dan een miljoen Amerikaanse dollars en vervolgens ook nog een maandelijkse afschrijving van enkele honderden dollars. Dit alles met de belofte dat:

 • Top 10 posities in de 3 grote zoekmachines (Google, Yahoo & Live) gegarandeerd gehaald werden
 • De website verkoop cijfers zouden stijgen en een vloed van bezoekers zou gaan ontstaan. De enige zorg die de klant had moeten hebben volgens het zoekmachine optimalisatie bedrijf is die van het personeels tekort als gevolg van de verhoogde bezoekers en conversie.
 • 96% van de projecten succesvol was. Dit op een totaal van 47.000 klanten

Dit kan natuurlijk de waarheid zijn. Dat betekend dat die jongens gewoon goed bezig zijn. Maar niets is minder waar, ze hebben klanten voor gelogen, met leugens klanten overgehaald. Vandaar ook de $100.000 boete.

Waarom ik dit hier post? Omdat er ook in Nederland bedrijven / personen zijn die een top 10 posities garanderen. Iedereen kan een top 10 positie garanderen zonder de zoekterm er bij te noemen. Vraag dan ook altijd een offerte aan met vermelding op welke zoektermen je wil scoren.

Pas verder op met uitspraken zoals: “Binnen 3 maanden staat u in de top 5 in Google”! Tuurlijk dat kan ik ook op de zoekterm ”groene tomaten plant”….

Trefwoord:         

Gerelateerde berichten:
 • Nieuwe website voor Gift Selection
 • 11 Internet lanceert internationale webwinkel Geckocovers.com


 • 4 reacties op “Amerikaans SEO bedrijf gestraft met $100.000!”

  1. Mark Wening Zegt:

   Ik ken geen Nederlandse partij die ‘gegarandeerd’een top 3 positie aanbieden, top 10 heb ik daarentegen wel veel vaker gehoord.

  2. David Pinto Zegt:

   In onze ervaring heb je altijd tussen de 8 en 12 maanden nodig om een top 10 positie te bereiken. Inderdaad helemaal afhankelijk van het zoekwoord waarop je gevonden wilt worden. Omdat je nooit een 100% garantie kan geven, zoekmachines werken organisch, bieden wij onze klanten na 12 maanden een No Cure No pay regeling aan. Wel naar rato uiteraard.

  3. rob Zegt:

   Interessant allemaal. Ik heb mijn website nu online voor 4 maanden en sta bijvoorbeeld in Google.nl op nr 11 of 12 met zoekterm “camperverhuur nieuwzeeland” en “camper huren Nieuw Zeeland” Ik wilde hulp gaan inhuren om hoger te komen maar als ik dit lees is het “gewoon” een kwestie van tijd?! Ik denk namelijk dat ik redelijk goet zit met de H1 en H2 e.d. en ook het blog scoort goed www.camper-huren-nieuwzeeland.nl/blog. Moet dus lukken met de website als ik nog een paar maanden wacht om een top 10 ranking te krijgen zonder inhuur…

   groet,
   Rob

  4. Micheal Zegt:

   That saves me. Thanks for being so senslbie!

  Laat een reactie achter

  Berichten RSS