Optimalisatietest Bedrijfsauto’s Volkswagen, Ford en Mercedes

SEO Tips, Projecten

Ik had zo’n 2 weken geleden opeens het idee om eens wat SEO technieken te testen met als basis zoekterm iets wat te maken had met auto’s. Ik de Good Keyword tool erbij gepakt en daaruit heb ik onderstaand top 10 lijstje geplukt. De zoekterm voorafgaand met het aantal zoekopdrachten per maand.

 1. 31897 - bedrijfsauto mercedes
 2. 29304 - bedrijfsauto volkswagen
 3. 13889 - bedrijfsauto ford
 4. 13698 - bedrijfsauto
 5. 13327 - bedrijfsauto fiat
 6. 10904 - bedrijfsauto renault
 7. 10327 - bedrijfsauto en opel
 8. 8506 - bedrijfsauto citraen
 9. 8096 - bedrijfsauto peugeot
 10. 7313 - bedrijfsauto hyundai

Nou wat was het plan. We pakken de 3 de meest gezochte keywords en maken er een pagina voor. Voor alle drie de pagina’s 2 backlinks zodat de pagina’s geindexeert worden en dan kijken hoever je komt met eigenlijk alleen onpage optimalisatie. De resultaten na anderhalve week vallen niet tegen. Met een serieuse opzet valt er nog wel wat geld mee te verdienen. Dus mensen, waag het niet om mij voor te zijn… :-)

Eerst maar eens beginnen met de resutlaten in Live. Het is bekend dat je al gauw scoort met een simpele pagina met veel relevante keywords en een goede pagina titel. Dat blijkt ook wel uit de resultaten. Enige minpuntje is dat de volkswagen pagina niet geindexeert is. Een beetje jammer want het is de meeste ingevoerde zoekterm in bovenstaand rijtje. De andere 2 scoren prima. Op de zoekterm ‘bedrijfsauto’ staat er op 24 de Ford pagina. Op 39 de Mercedes bedrijfswagen versie.

 • Bedrijfsauto Mercedes: 2 van 7.680
 • Bedrijfsauto Ford: 1 van 10.204

Dan natuurlijk nog het overzichtje voor Google die wel netjes alle 3 de pagina’s geindexeert heeft. Op bedrijfsauto staan alledrie de sites lekker knus bij elkaar. Plekken 196 tot en met 198 van de 319.000. Individueel scoren de pagina’s alsvolgt:

 • Bedrijfsauto Mercedes: 18 van 149.000
 • Bedrijfsauto Ford: 24 van 141.000
 • Bedrijfsauto Volkswagen: 31 van 162.000

Wat is het grote geheim? Geen, zorg voor een semantisch opgebouwde pagina met een redelijk hoge keyword density. Daarnaast doen de meeste autodealers het fout doordat ze pagina titels gebruiken met daarin Bedrijfswagens in plaats van Bedrijfsauto’s. Mercedes-Benz doet het wel goed, maar Volkswagen heeft er gewoon heel dom “Volkswagen Bedrijfswagens” staan. Dit terwijl het volume van de zoektermen met daarin bedrijfswagen niks voorstellen in vergelijking met bedrijfsauto:

 1. 2835 - bedrijfswagen
 2. 426 - bedrijfswagen nl
 3. 193 - bedrijfswagen inrichting
 4. 89 - bedrijfswagen mercedes
 5. 88 - bedrijfswagen koelwagen
Trefwoord:         

Gerelateerde berichten:
 • Bobbink SEO weblog op 1 met query “SEO weblog”
 • Goedkope Kinderfietsen, Bedrijfsauto’s en Valid xhtml
 • De meest populaire zoekopdrachten van 2008 (Google Zeitgeist)


 • 3 reacties op “Optimalisatietest Bedrijfsauto’s Volkswagen, Ford en Mercedes”

  1. Bobbink Zegt:

   Ja ik zie dat deze post op 5 staat…nou dat zeg al genoeg over de optimalisatie van bijvoorbeeld Mercedes.

   Het is dus idd heel makkelijk…gewoon een goede niche uitzoeken, dat blijkt wel weer.

   Keyword tool: http://www.goodkeywords.com/

  2. Skeeleren Weblog Zegt:

   En nu al weer op 12…

  3. Bobbink Zegt:

   Ja en bij Ford en Volkwagen op 7. Inkomsten, nee die anderhalve dollar per dag met die 3 pagina’s gaat het niet om. Kijk, het publiek dat deze zoekterm gebruikt is duidelijk op zoek naar het merk, hetzij Ford, Mercedes of Volkswagen. Als er dan een merknaam in een URL staat word er natuurlijk veel eerder opgeklikt dan een site waar jwbobbink instaat, of de titel van deze pagina, of een url waar Nu Geld Lenen instaat.

   Als je jongeren als doelgroep hebt, die kijken niet zover. Dan kom je al een stuk verder met een goede titel en pakkende pagina beschrijving…

  Laat een reactie achter

  Berichten RSS