SEO Tips Deel 1a - Waar begin je met optimaliseren?

SEO Tips

Dit is het eerste deel van 15-tal artikelen over SEO tips / Zoekmachine optimalisatie op de Bobbink SEO weblog. Waar beginnen we mee? Het is belangrijk om de juiste dingen in de juiste volgorde te doen. In het kort zal ik hieronder weergeven waar te beginnen en hoe te eindigen, als er al een eind is, met het optimaliseren van je website.

De belangrijkste stap is het uitkiezen van je keywords. Begin dus altijd met je Keyword Research! Op welke keywords wil je scoren in de zoekmachines? Welke keywords sluiten aan op de aangeboden informatie op je website? Met welke keywords is een maximaal rendement te halen? Voordat je uberhaupt aan de website zelf begint dienen deze zaken zorgvuldig uitgezocht te worden. In het volgend artikel zal ik wat tips geven hoe je aan de juiste keywords komt.

Als je eenmaal weet wat je doelen zijn met betrekking tot de keywords waarop je de website wilt optimaliseren kan je beginnen met de bouw ervan. Zorg voor een overzichtelijke, semantische, structuur in je HTML code als basis. Maar het belangrijkste van het invullen van de website zelf is het schrijven van goede inhoud. Content is King. Deze uitspraak zul je op elke website gewijd aan het SEO proces tegen komen. Zorg voor duidelijke en relevante informatie.

Ok, je website is gestructueerd in elkaar gezet en gevuld met interessante en duidelijke informatie. Je zet je website online. Maar dan? De zoekmachines moeten weten dat er een nieuwe website is. Zorg daar dus voor. Dit doe je eenvoudig door het regelen van links naar je site. Nee, de aanmeld formulieren van de zoekmachines laten we links liggen. Je website via formulieren van de zoekmachines zelf aanmelden heeft weinig zin. Negatief voor je resultaten is het niet, maar zinvol al helemaal niet.

Gewone links regelen dus. Dit proces, linkbuilding, kan je doen door je aan te melden bij relevante link directories of andere websites die je in beheer hebt of vraag wat vrienden om een week een link naar je website te plaatsen. Of je zoekt een betaalde link. Binnen een week ben je met een 5-tal links vaak wel opgenomen. Dit is wel afhankelijk van de ranking van de andere websites, maar daar kom ik in een volgdend deel SEO Tips nog op terug.

Trefwoord:         

Gerelateerde berichten:
 • Seo Tips
 • Bobbink SEO Tips – Een serie artikelen over zoekmachine optimalisatie
 • Wat is basing en wat verstaat men onder slicing
 • Semantiek: Wat houd semantische HTML in? SEO Tips Deel 3b
 • Goedkope Kinderfietsen, Bedrijfsauto’s en Valid xhtml


 • 1 reactie op “SEO Tips Deel 1a - Waar begin je met optimaliseren?”

  1. TruFu Zegt:

   Ik ben benieuwd naar je andere blogs, ga zo door :-)

  Laat een reactie achter

  Berichten RSS