Wat heb je aan topposities in Live en MSN search?

SEO Tips, Projecten

Ik zat vandaag eens even wat statistieken te bekijken in Google Analytics. Een van mijn test websites over laptops, krijgt nog steeds enkele bezoekers per dag vanuit de Live en MSN zoekmachines. Grote aantallen hoef je niet te verwachten van een site met slechts 5 pagina’s. Wat me wel opviel is het feit dat de pagina’s allemaal in de top 5 staan op diverse zoektermen. Een overzichtje van enkele goedscorende zoektermen:

Allemaal leuk en aardig maar wat heb je er aan? Je zou denken dat een zoekterm zoals “Laptop” veel gebruikt word. Dat word het ook, maar lang niet zoveel bij Live als bij Google. Ik krijg op bovenstaande zoektermen slechts 20 bezoekers per dag binnen. Ik denk dat als je in Google dergelijke posities veroverd, je kan rekenen op 500 maal zoveel bezoekers. 

 Daarnaast komt dat de gesponsorde resultaten al gauw meer opvallen dan de organische resultaten. Goed voor de inkomsten van Microsoft, maar niet voor de geoptimaliseerde websites daar onder. Ik ben dus van mening dat goed gepositioneerd staan in de zoekmachines van Microsoft weinig nut heeft. Richt je daarom op Google. Dit betekent dus een lagere keyword dichtheid, meer relevante links en écht goede inhoudelijke content aanbieden!

Trefwoord:                                 

Gerelateerde berichten:
 • Bobbink SEO weblog niet op 1 met query “SEO weblog”
 • Bobbink SEO weblog op 1 met query “SEO weblog”
 • Bobbink SEO weblog bereikt eerste doel
 • Live Search en meer nieuws!
 • Kijkt Google uberhaupt wel naar de inhoud?


 • 8 reacties op “Wat heb je aan topposities in Live en MSN search?”

  1. Edwin Zegt:

   Zit er nog veel verschil in SEO voor Google of Live Search?

  2. Bobbink Zegt:

   Ontzettend veel. Het is niet voor niks dat ik met slechts enkele backlinks toch enkele top 10 posities haal in Live…Ik zou zeggen kijk eens goed naar de website en denk aan “keyword-density”…

   Het hele punt waarom ik in Google niet rank komt mede daar door…maar vooral door dat Google naar veel meer factoren kijkt dan naar relevante inhoud!

  3. Tinus Zegt:

   Interessant. Kan ik weer een taak van mijn takenlijstje schrappen en me volledig richten op Google :-)

  4. Robbert Zegt:

   Toch zou ik oppassen met dit soort berichten en voornamelijk het laten zien van je websites. Er staat niet echt veel content op en aangezien je meerdere websites heb (ik las 20), kan je dit binnenkort wel een Adsense ban op gaan leveren. Ik hoop het natuurlijk niet, maar het kan wel. En reken maar dat je dan een stuk minder gaat verdienen.

  5. Seo Blog Zegt:

   Moet je gelijk geven voor Nederland, echter voor anderstalige sites zul je toch moeten kijken naar de marktverdeling. Zo heeft Google een marktaandeel van 94% (http://www.seotaal.nl/nieuws/marktaandeel-google-zoekmachines-2007-2008-69.html) in Nederland. In andere landen is deze verdeling echter anders (neem bijvoorbeeld Rusland), maar over het algemeen is Google het grootste (http://blog.compete.com/2008/03/10/search-market-share-march-google-yahoo-msn-live-ask-aol/)

  6. Coen Zegt:

   Beste mensen,

   Vanaf vandaag stuurt msn je door met een eigen frame waarin ze dus bovenin hun eigen reclame weergeven. Een schande veel javascripts werken daarom niet en css raakt hier en daar ook in de war. Ik vraag mij af waar ze het lef vandaan halen. Daarom wil ik en ga ik zodadelijk alle bezoekers van msn live search redirecten naar google. Als er meer mensen zijn die er zo over denken

  7. Jos Zegt:

   Heb me hierover in het verleden vaak over verbaast (weinig bezoekers via hoge posities in Live etc). Google heeft blijkt maar weer toch een dominante positie.

  8. Roy Olders Zegt:

   Het aantal mensen dat Google gebruikt is inderdaad vele malen groter dan het aantal mensen dat Bing of Yahoo gebruikt. Als je website statistieken ingebouwd hebt (bijvoorbeeld statcounter) dan kun je zien welke zoekmachines tot het meeste verkeer naar je site hebben geleid. Bij mij is dat Google voor 88%, blijft er dus niet meer veel over voor Bing en Yahoo.

  Laat een reactie achter

  Berichten RSS