Live Search en meer nieuws!

Weblog info

Afgelopen week heeft Microsoft de algoritmes achter de zoekmachine Live aangepast. Zelf claimen ze meer te focussen op relevantie en hebben ze een 4 maal grotere index. De aanpassingen zijn voor mijn MFA niet positief uitgevallen. Nagenoeg al m’n sites, die gemaakt waren om te ranken in Live en MSN, zijn verdwenen uit de top. De grootste verliezer is de Laptop website. Deze rankte top 3 op zoektermen als “Laptop”, “Apple Laptop”, “Macbook laptop”, “Laptop kopen” en “Tweedehands laptop”.

 Dat word de komende tijd dus weer veel testen op nieuwe technieken die wel aansluiten op het nieuwe algoritme. Het was altijd zo makkelijk om te ranken, zelfs op competitieve keywords. Aangezien het hier Microsoft betreft, zal dit vast niet veranderd zijn. Alleen even kijken waar de Live zoekmachine nu gevoelig voor is…alle tips zijn altijd welkom!

Wat is er verder gebeurt in de tussen tijd? De bedrijfsauto’s tests hebben nog steeds invloed op de bezoekers van deze weblog. Nog altijd druppelen er gemiddeld een 5-tal googlelaars binnen op zoektermen met betrekking totbedrijfsautos. Daarnaast is de totale bezoekersstroom, niet verwonderlijk, redelijk ingezakt tot 30 unieke bezoekers per dag. Helaas was ik veel te druk met studeren, feesten en werken aan m’n andere websites. Ik hoop vanaf nu weer wat frequenter te posten en de SEO tips serie weer op te pakken en af te maken.

Binnenkort nog van plan om wat linkbait te schrijven over hoe je in 15 minuten een $10-per-dag-website op zet en er verder niet meer naar om hoeft te kijken…

Trefwoord:         

Gerelateerde berichten:
 • Bobbink SEO weblog niet op 1 met query “SEO weblog”
 • Bobbink SEO weblog op 1 met query “SEO weblog”
 • Bobbink SEO weblog bereikt eerste doel
 • Wat heb je aan topposities in Live en MSN search?
 • Amerikaans SEO bedrijf gestraft met $100.000!


 • 2 reacties op “Live Search en meer nieuws!”

  1. Wouter Zegt:

   Ben benieuwd naar je linkbait!

   Er zijn er trouwens meer die hun mfa websites hebben zien zakken in Live: http://www.madeforadsense.nl/live-search/

  2. Henri Zegt:

   Ben benieuwd.

   Ook naar Live. Eerder was het kunst om in die zoekmachine te scoren.

   Live is trouwens wel een mooie zoekmachine (voor afbeeldingenzoeker), maar qua crawler is hij minder. Ik had een website met 5 of 6 niveaus, maar die kon hij niet indexeren. Hopelijk is dat nu ook beter geworden.

   PS Kun je je captcha verbeteren? Ik moet zo’n 5x nieuwe codes genereren voordat ik de juist heb (die ik kan lezen).

  Laat een reactie achter

  Berichten RSS